Skills for innovation

УМЕНИЯ ЗА ИНОВАЦИИ

Skills for Innovation ("Умения за иновации") е проект на INTEL, който се реализира в България в сътрудничество с Център за творческо обучение. Дейностите на проекта са предназначени за учители и ученици и целят да вдъхновят следващото поколение иноватори. Skills for Innovation насочва вземащите решения и преподавателите при внедряването на технологии и създаването на възможности за учене, които активно ангажират учениците по целия свят. Фокусът е върху трансформиране на начина, по който технологията се използва в образованието.

Център за творческо обучение е партньор на INTEL с права върху реализирането на проекта Skills for Innovation в българските училища.

Целта е учителите и учащите да разгърнат пълния си потенциал, като се насърчава аналитичното мислене и по този начин се изграждат уменията за технологично вдъхновено бъдеще.

Проектът включва иновативни STEM образователни материали, разработени от Intel и техни партньори, редица обучения за подготовка на екипите в училищата и достъп до най-съвременна технология от Intel.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОЕКТЪТ

  1. Обучение по свръх-съвременни теми със STEM насоченост, като Математика на пандемиите, 3D ремонт, орбитална симулация и други. Фокусът са иновативни STEM образователни материали, разработени от Intel и техни партньори;

  2. Подготовка на екипите в училищата, с фокус върху високата квалификация на учителите;

  3. Достъп до най-съвременна технология от Intel, чрез Chromebook с Core i3 и Core i5 процесори, за да могат учениците и учителите да изпълняват по-сложни компютърни задачи.

училища участници 2021/2022

ВИЗИЯ НА ПРОЕКТА

Защо се прави?

  • Образователните материали могат да се използват във всяко българско училище;

  • Стартира се със 6 образователни материала през септември 2021 г. Има още 70 разработени занятия по STEM дисциплини, които могат да покрият цялото обучение по природни науки;

  • Образователните материали са допълнение към работата на паралелки по модела 1:1.

Какво се прави сега?

  • 4 български училища пилотно ще внедрят съдържанието, ще бъдат обучени и оборудвани, за да отговарят на световните стандарти на Skills for Innovation. Обучението на учениците започва през септември 2021 год;

Как Skills for Innovation може да се превърне в иновация гледайте в уебинара "Проектно базирано STEM обучение с Chromebook".

Български ученици учат пилотно математика на пандемиите, 3D ремонти и орбитална симулация

При интерес за включване в проекта може попълните формуляра